Spring naar content

Café Doodgewoon Zaanstreek/Waterland

Lezing “ Cultuurverschillen rond het levenseinde”

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zaanstreek/Waterland organiseert op donderdag 8 juni 2023. Café Doodgewoon in Anna’s huis, Zorgboulevard, Koningin Julianaplein 18 in Zaandam. Iedereen is welkom vanaf 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Als het einde nadert lijkt praten over de dood onvermijdelijk. Wat wil je straks wel en wat wil je zeker niet? Hoe sta je tegenover euthanasie en pijnbestrijding? Is palliatieve sedatie een optie voor je?

Maar wat als je als zorgverlener te maken hebt met iemand die in het leven staat met een geheel andere culturele achtergrond? Wat vraagt dat dan van jouw flexibiliteit? En van jouw inlevingsvermogen? Hoe belangrijk is het dat je oog hebt voor iemands achtergrond? Voor zijn of haar geloofsovertuiging en hoe dat doorwerkt in keuzes in de laatste fase?

Op 8 juni gaan we in gesprek met mensen met verschillende culturele achtergronden. Persoonlijke vragen komen aan bod: hoe kijk je naar de dood? Hoe sta je tegenover palliatieve terminale zorg vanuit jouw achtergrond? Hoeveel mag je sturen als mens in dat proces? Als je als zorgverlener je bewust bent van de verschillende invalshoeken helpt het je in je werk zodra je te maken hebt met ander culturen.

Bereid je voor op een openhartige avond met respect voor verschil en begrip voor andere zienswijzen. Een avond van elkaar begrijpen en een luisterende houding. Je bent van harte welkom op deze avond waarin je horizon zal verbreden.

Aanmelden is niet verplicht maar wordt wel gewaardeerd. Aanmelden kan op de site van Netwerken Palliatieve Zorg – klik hier

Over Café Doodgewoon

Café Doodgewoon is een bijeenkomst voor iedereen die met terminale (palliatieve) zorg te maken heeft of hierin geïnteresseerd is, van patiënt en mantelzorger/vrijwilliger tot professionele zorgverlener. Op deze bijeenkomsten kunnen lotgenoten en professionals elkaar ontmoeten en ervaring en informatie uitwisselen.