Spring naar content

Ons aanbod

Hieronder vind je een verzameling van informatie op deze website. Nieuws, artikelen, thema’s en ons diensten aanbod. Door de filters te gebruiken kan je gemakkelijk vinden waar je naar op zoek bent.

Regio

Thema

Type

Filters:

Hoe kan ik de Energietoeslag aanvragen?

Hieronder vind u informatie over de energietoeslag, de voorwaarde en hoe u het kunt aanvragen.

Inloop Sociaal Raadslieden Waterland

Komt u er zelf even niet uit? lukt het ook niet met de tips en adviezen van deze website? Geen probleem. Onze sociaal raadslieden, of onze getrainde vrijwilligers helpen u graag verder. U bent iedere donderdag van harte welkom bij ons inloopspreekuur in Monnickendam.

Effectenmonitor

Bij de SMD maken we gebruik van de monitoren van Effectenmonitor. Wij stimuleren ook het gebruik van Effectenmonitor door inwoners zelf. Loop je vast op bepaalde thema’s en weet je niet goed waar het aan ligt en wat je er aan kan doen? Vul dan eens de Effectenmonitor in. Na het invullen van de vragenlijst krijg je direct een overzicht van de punten waar jij aan zou kunnen werken, maar je krijgt ook direct adviezen hoe je dat kan doen.

Cursus Geweld, hoe nu verder?

Heb jij te maken gehad met geweld in jouw relatie en wil je graag verder? Geef je snel op! Tijdens de cursus “ Geweld… Hoe nu verder” gaan we werken aan jouw zelfvertrouwen, talenten en eigen kracht. We hebben aandacht voor jou!

Buddy App van BuddyPayment

De Buddy App van BuddyPayment helpt je grip houden op je financiën. De SMD stimuleert het gebruik van de Buddy App. De Buddy App is een financiële vriend in je broekzak. Hij kijkt met je mee zodat je financiën stabiel blijven en je meer geld overhoudt. De Buddy app is veilig gekoppeld met alle grote Nederlandse banken.

Vrijwilligers van de SMD

Uit onderzoek blijkt dat vrijwilligerswerk doen heel gezond is. Vrijwilligerswerk helpt onder andere om de gevolgen van stress en angst tegen te gaan, het levert sociale contacten op die een positief effect hebben op het welbevinden en vermindert de kans op een depressie. Het maakt je gelukkiger. Ook de SMD werkt graag met vrijwilligers die op diverse plekken ingezet worden. Zo wordt de receptie bij Zaankanters voor Elkaar bemand door zeer vaardige vrijwilligers en zetten vrijwilligers zich in voor mantelzorgers en hun naasten in diverse stadia van de zorg.

Jongerenwerk in Zaanstad zet alle middelen in om jongeren te bereiken.

Het jongerenwerk van de SMD is er voor kwetsbare jongeren tussen de 10 en 20 jaar. Onze jongerenwerkers ondersteunen jongeren naar een goede plek in de maatschappij en tegelijkertijd richten we ons op preventie om zo te voorkomen dat jongeren kwetsbaar worden. Onze jongerenwerkers zijn actief op straat aanwezig rondom plekken waar jongeren samenkomen. Maar zijn ook online heel actief.

Digitale hulpverlening bij jongeren

Het Schoolmaatschappelijk werk van de SMD heeft tijdens de Corona pandemie diverse uitdagingen gehad. Om op afstand contact te houden met de school en de leerlingen was een creatieve aanpak de oplossing.

Fundagen Jonge mantelzorgers

In Zaanstad worden er speciaal voor jou (6 tot 19 jaar) leuke Fundagen georganiseerd. Ook als je in een omliggende gemeente woont kan je hier aan mee doen (Landsmeer, Wormer, Oostzaan). Je kunt hier anderen ontmoeten en leuke activiteiten met elkaar doen. Als je het prettig vindt kun je ook bij ons terecht met je verhaal of je vragen.

Mijn kind heeft driftbuien

Boosheid en driftbuien komt bij kinderen in alle leeftijden voor. Duidelijkheid en het geven van de grenzen is vaak de oplossing bij alle leeftijden. Lees hier onze informatie en tips.