Spring naar content

Ons aanbod

Hieronder vind je een verzameling van informatie op deze website. Nieuws, artikelen, thema’s en ons diensten aanbod. Door de filters te gebruiken kan je gemakkelijk vinden waar je naar op zoek bent.

Regio

Thema

Type

Filters:

Effectenmonitor

Bij de SMD maken we gebruik van de monitoren van Effectenmonitor. Wij stimuleren ook het gebruik van Effectenmonitor door inwoners zelf. Loop je vast op bepaalde thema’s en weet je niet goed waar het aan ligt en wat je er aan kan doen? Vul dan eens de Effectenmonitor in. Na het invullen van de vragenlijst krijg je direct een overzicht van de punten waar jij aan zou kunnen werken, maar je krijgt ook direct adviezen hoe je dat kan doen.

De SMD ontwikkeld mee aan de VR game Re:Action

Terug Steekgeweld onder jongeren is de afgelopen jaren explosief toegenomen. We zijn daarom erg blij te kunnen mededelen dat onze…

Buddy App van BuddyPayment

De Buddy App van BuddyPayment helpt je grip houden op je financiën. De SMD stimuleert het gebruik van de Buddy App. De Buddy App is een financiële vriend in je broekzak. Hij kijkt met je mee zodat je financiën stabiel blijven en je meer geld overhoudt. De Buddy app is veilig gekoppeld met alle grote Nederlandse banken.

Artikel over Contactpunt Eenzaamheid Landsmeer

Lees hier een artikel over het Contactpunt Eenzaamheid in Landsmeer. Een samenwerking van de werkgroep eenzaamheid, bestaande uit Evean, de SMD, MEE, WelzijnWonenPlus en SamenMeer.

Fundagen Jonge mantelzorgers

In Zaanstad worden er speciaal voor jou (6 tot 19 jaar) leuke Fundagen georganiseerd. Ook als je in een omliggende gemeente woont kan je hier aan mee doen (Landsmeer, Wormer, Oostzaan). Je kunt hier anderen ontmoeten en leuke activiteiten met elkaar doen. Als je het prettig vindt kun je ook bij ons terecht met je verhaal of je vragen.

Mijn kind heeft driftbuien

Boosheid en driftbuien komt bij kinderen in alle leeftijden voor. Duidelijkheid en het geven van de grenzen is vaak de oplossing bij alle leeftijden. Lees hier onze informatie en tips.

Ben ik een mantelzorger?

Als je zorgt voor een partner, ouder, kind of andere naaste die langdurige zorg of andere hulp nodig heeft dan ben je mantelzorger. Onder mantelzorg valt alle hulp aan een hulpbehoevende die verder gaat dan de zogenoemde gebruikelijke hulp.

Mijn kind is somber of depressief

In de puberteit verandert de hormoonhuishouding van kinderen en krijgen ze soms last van wisselende stemmingen, onzekerheid en ontevredenheid. Dit is normaal in de puberteit. Als een kind depressief is heeft het ernstiger emotionele problemen. Het is dan belangrijk om gespecialiseerde hulp in te schakelen.

Mijn kind heeft faalangst

Sommige kinderen zijn bang om nieuwe dingen uit te proberen of hebben een lage zelfwaardering. Ze zijn bang om te falen. Door het idee dat het toch niet zal lukken, lukt het vaak ook inderdaad niet. Het kind denkt dan: zie je wel, ik kan het niet. Die gedachte ondermijnt het zelfvertrouwen. We noemen dit faalangst.

Mijn kind wordt gepest

Pesten is nooit leuk. Het doet pijn, maar kan ook vervelende gevolgen hebben. Als kinderen herhaaldelijk en op verschillende manieren worden gepest, kunnen ze sociale en emotionele problemen krijgen. Als ouder moet je daarom alert zijn op pesten en proberen snel in te grijpen als je merkt dat jouw kind gepest wordt.