Spring naar content

Nieuws

Een inspirerend verhaal: Max vindt zijn weg met hulp van Jongerenwerk

Terug In een interessant gesprek zitten Max (20 jaar) en Thomas IJsseldijk (jongerenwerker) aan tafel, waar Max over zijn bijzondere...

Bijeenkomst budgetteren

Terug De SMD organiseert een gratis bijeenkomst op 21 februari van 18:30 tot 21:00 om te leren budgetteren. Ben jij...

De Huiskamer workshop: openingsfeest 16 januari!

Terug Iedere eerste en derde dinsdag van de maand organiseert ons sociaal wijkteam thema gerichte workshops op gebied van zelfontwikkeling,mindfulness,...

Het wijksteunpunt in Volendam is geopend

Dinsdag 14 november is het wijksteunpunt in Volendam (Foksiastraat 10, 1131 HG Volendam) geopend! Samen met wethouder Vincent Tuijp is het wijksteunpunt feestelijk geopend met het doorknippen van het lintje. Daarna was het tijd voor taart om het te vieren. We hebben veel belangstellenden mogen verwelkomen, het was een groot succes!

De week van dementie 2023

Afgelopen week was het de week van de mantelzorg. De sociale wijkteam hebben in samenwerking met de gemeente Zaanstad verschillende activiteiten georganiseerd verspreid over de hele week.

De SMD introduceert VR Dementiebril: Een virtuele reis naar meer dementie begrip

Terug ZAANDAM – De SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening) heeft een grote stap gemaakt op het gebied van technologie binnen het...

Mantelzorgcompliment Landsmeer

Vanaf 1 november 2023 kun je het mantelzorgcompliment weer aanvragen. De gemeente Landsmeer vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Net als voorgaande jaren is het vanaf 1 november 2023 weer mogelijk om een financiële tegemoetkoming te ontvangen voor jou als mantelzorger.

14 november opening nieuw wijksteunpunt in Volendam

Naast ons wijksteunpunt in Oosthuizen & Edam, openen wij 14 november onze deuren in Volendam! Dit vieren wij met een hapje, drankje, en een stukje taart! De opening is van 15:00 tot 16:30 uur in de bibliotheek van Volendam.

Zaankanters voor Elkaar in het Noordhollands Dagblad

Zaankanters voor Elkaar is bezig met een tof project om meer jongeren te werven voor vrijwilligerswerk. Dit gave interview staat in het Noordhollands Dagblad. Van de 10.000 vrijwilligers die actief zijn via het platform, bestaat een kleine 40 uit vrijwilligers onder de 28 jaar.

VR Dementiebrillen

In het kader van digitaal sociaal werk hebben onze collega’s in juli een training gehad met onze VR Dementiebrillen. Met deze VR module ervaar je hoe het is om dementie te hebben. Onze collega’s kregen een training zodat ze deze VR module kunnen inzetten bij mantelzorgers & collega’s.