Spring naar content

Nieuws

Het verhaal van Esther: Werken aan veiligheid met Tijdelijke Huisverboden

In het domein van maatschappelijk werk en het helpen van mensen in nood wordt Tijdelijke Huisverboden steeds belangrijker. Lees hoe Esther haar werk in Tijdelijke Huisverboden ervaart.

Scheidingsplein.nl gelanceerd

Scheidingsplein.nl: hulp bij scheiding, is een informatief platform van meer dan 15 gemeenten.

Een inspirerend verhaal: Max vindt zijn weg met hulp van Jongerenwerk

In een interessant gesprek zitten Max (20 jaar) en Thomas IJsseldijk (jongerenwerker) aan tafel, waar Max over zijn bijzondere verhaal vertelt. Max heeft een lastige reis afgelegd, waarin hij zijn ritme en doelen verloor en de toekomst somber inzag. Gelukkig hebben de jongerenwerkers van het sociaal wijkteam van de SMD Max begeleid en geholpen om zijn leven een positieve draai te geven.

Bijeenkomst budgetteren

De SMD organiseert een gratis bijeenkomst op 23 april 2024 van 18:30 tot 21:00 om te leren budgetteren. Ben jij inwoner van de gemeente Landsmeer en wil jij meer weten en/of leren over het opstellen van een budgetplan, toeslagen, minimaregelingen, bespaartips en schulden?

De Huiskamer workshop: openingsfeest 16 januari!

Iedere eerste en derde dinsdag van de maand organiseert ons sociaal wijkteam thema gerichte workshops op gebied van zelfontwikkeling, mindfulness, financiën en persoonlijk leiderschap. Op 16 januari is de opening van 19:00 tot 21:00 uur in het Sociale Winkeltje. Kom jij ook?

Het wijksteunpunt in Volendam is geopend

Dinsdag 14 november is het wijksteunpunt in Volendam (Foksiastraat 10, 1131 HG Volendam) geopend! Samen met wethouder Vincent Tuijp is het wijksteunpunt feestelijk geopend met het doorknippen van het lintje. Daarna was het tijd voor taart om het te vieren. We hebben veel belangstellenden mogen verwelkomen, het was een groot succes!

De week van dementie 2023

Afgelopen week was het de week van de mantelzorg. De sociale wijkteam hebben in samenwerking met de gemeente Zaanstad verschillende activiteiten georganiseerd verspreid over de hele week.

De SMD introduceert VR Dementiebril: Een virtuele reis naar meer dementie begrip

Om meer begrip en inlevingsvermogen te creëren rondom dementie, biedt de SMD haar  medewerkers, netwerkpartners (die met de SMD samenwerken aan dementie vriendelijke wijken) en mantelzorgers de mogelijkheid om dementie te ervaren.  Dit wordt gedaan door middel van de VR Dementiebril.

Mantelzorgcompliment Landsmeer

Vanaf 1 november 2023 kun je het mantelzorgcompliment weer aanvragen. De gemeente Landsmeer vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Net als voorgaande jaren is het vanaf 1 november 2023 weer mogelijk om een financiële tegemoetkoming te ontvangen voor jou als mantelzorger.

14 november opening nieuw wijksteunpunt in Volendam

Naast ons wijksteunpunt in Oosthuizen & Edam, openen wij 14 november onze deuren in Volendam! Dit vieren wij met een hapje, drankje, en een stukje taart! De opening is van 15:00 tot 16:30 uur in de bibliotheek van Volendam.