Spring naar content

Nieuws

Het wijksteunpunt in Volendam is geopend

Dinsdag 14 november is het wijksteunpunt in Volendam (Foksiastraat 10, 1131 HG Volendam) geopend! Samen met wethouder Vincent Tuijp is het wijksteunpunt feestelijk geopend met het doorknippen van het lintje. Daarna was het tijd voor taart om het te vieren. We hebben veel belangstellenden mogen verwelkomen, het was een groot succes!

De week van dementie 2023

Afgelopen week was het de week van de mantelzorg. De sociale wijkteam hebben in samenwerking met de gemeente Zaanstad verschillende activiteiten georganiseerd verspreid over de hele week.

De SMD introduceert VR Dementiebril: Een virtuele reis naar meer dementie begrip

Terug ZAANDAM – De SMD (Stichting Maatschappelijke Dienstverlening) heeft een grote stap gemaakt op het gebied van technologie binnen het...

Mantelzorgcompliment Landsmeer

Vanaf 1 november 2023 kun je het mantelzorgcompliment weer aanvragen. De gemeente Landsmeer vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Net als voorgaande jaren is het vanaf 1 november 2023 weer mogelijk om een financiële tegemoetkoming te ontvangen voor jou als mantelzorger.

14 november opening nieuw wijksteunpunt in Volendam

Naast ons wijksteunpunt in Oosthuizen & Edam, openen wij 14 november onze deuren in Volendam! Dit vieren wij met een hapje, drankje, en een stukje taart! De opening is van 15:00 tot 16:30 uur in de bibliotheek van Volendam.

Zaankanters voor Elkaar in het Noordhollands Dagblad

Zaankanters voor Elkaar is bezig met een tof project om meer jongeren te werven voor vrijwilligerswerk. Dit gave interview staat in het Noordhollands Dagblad. Van de 10.000 vrijwilligers die actief zijn via het platform, bestaat een kleine 40 uit vrijwilligers onder de 28 jaar.

VR Dementiebrillen

In het kader van digitaal sociaal werk hebben onze collega’s in juli een training gehad met onze VR Dementiebrillen. Met deze VR module ervaar je hoe het is om dementie te hebben. Onze collega’s kregen een training zodat ze deze VR module kunnen inzetten bij mantelzorgers & collega’s.

Video: Welkom bij Wijksteunpunt Edam/Volendam

In juli zijn wij langs geweest bij het Wijksteunpunt in Edam/Volendam. Hier maakten wij een video voor de inwoner zodat zij ons beter kunnen vinden. Bij het Wijksteunpunt kun je terecht voor informatie, advies en verwijzing voor onder andere maatschappelijk werk, mantelzorgondersteuning, vrijwilligerswerk en meer.

Opening Kraijicek Playground Speelveld in Saendelft

Saendelft is een kinderrijke buurt. Veel kinderen spelen buiten op straat en ook op het asfaltveldje naast de school Meander. Het speelveld moet in topconditie blijven omdat het intensief word gebruikt door de jongeren uit de buurt. Maar dat is niet alles.. Het Asfaltje krijgt nu ook een officiële naam Kraijcek Playground. Gisteren hadden we een feestelijke opening met meer dan 200 mensen waaronder heel veel jeugdigen.   Onze Burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming heeft het officieel geopend met een mooie toespraak naar alle jongeren die aanwezig waren. Er was ook een speciale gast te vinden tussen de jongeren onze Zaanse BN’er Juvat Westendorp bekend als danser en van verschillende films en series.

Anja Burger eerste vrouw die de Erepenning van de gemeente Zaanstad heeft mogen ontvangen

Onze collega Anja Burger heeft gistermiddag de Erepenning van de Gemeente Zaanstad ontvangen uit handen van burgemeester Jan Hamming. Een prachtige eervolle beloning op al het werk van Anja in de vele jaren waarin zij zich heeft ingezet voor mantelzorgers, verbinding in de wijk, voor Assendelft en Westzaan, het sociale winkeltje in Saendelft en voor mantelzorgondersteuning in heel Zaanstad.