Spring naar content

Nieuws

Opening Kraijicek Playground Speelveld in Saendelft

Saendelft is een kinderrijke buurt. Veel kinderen spelen buiten op straat en ook op het asfaltveldje naast de school Meander. Het speelveld moet in topconditie blijven omdat het intensief word gebruikt door de jongeren uit de buurt. Maar dat is niet alles.. Het Asfaltje krijgt nu ook een officiële naam Kraijcek Playground. Gisteren hadden we een feestelijke opening met meer dan 200 mensen waaronder heel veel jeugdigen.   Onze Burgemeester van Zaanstad, Jan Hamming heeft het officieel geopend met een mooie toespraak naar alle jongeren die aanwezig waren. Er was ook een speciale gast te vinden tussen de jongeren onze Zaanse BN’er Juvat Westendorp bekend als danser en van verschillende films en series.

Anja Burger eerste vrouw die de Erepenning van de gemeente Zaanstad heeft mogen ontvangen

Onze collega Anja Burger heeft gistermiddag de Erepenning van de Gemeente Zaanstad ontvangen uit handen van burgemeester Jan Hamming. Een prachtige eervolle beloning op al het werk van Anja in de vele jaren waarin zij zich heeft ingezet voor mantelzorgers, verbinding in de wijk, voor Assendelft en Westzaan, het sociale winkeltje in Saendelft en voor mantelzorgondersteuning in heel Zaanstad.

Café Doodgewoon Zaanstreek/Waterland

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zaanstreek/Waterland organiseert op donderdag 8 juni 2023. Café Doodgewoon in Anna’s huis, Zorgboulevard, Koningin Julianaplein 18 in Zaandam. Iedereen is welkom vanaf 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur, de toegang is gratis.

Mantelzorgcompliment Oostzaan

Vanaf 1 april kun je het mantelzorgcompliment weer aanvragen. De gemeente Oostzaan vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Net als voorgaande jaren is het vanaf 1 april weer mogelijk om een financiële tegemoetkoming te ontvangen voor jou als mantelzorger.

De kracht van zelf doen

De baas zijn over je eigen leven is belangrijk. Maar als iets tegenzit en je weet zelf de oplossing niet: Zoek hulp. Dan hou je wel de regie, maar met hulp van een ander. Hulp vragen gaat gemakkelijker als je precies weet waar de schoen wringt. Daarom bieden we op onze website testen die inzicht geven in wat je goed kan en waar je hulp bij nodig hebt. Ze helpen je hulpvraag duidelijk te omschrijven, zodat je het gesprek kunt voeren met de juiste persoon, mensen uit je omgeving die deskundig daarin zijn, of van instanties.

De SMD behaald kwaliteitslabel Sterk Sociaal Werk

Op 20 maart nam de SMD het certificaat Sterk Sociaal Werk in ontvangst in feestelijke sferen, als eerste in de regio Zaanstreek-Waterland. Het certificaat werd officieel overhandigd door Lex Staal, directeur van Sociaal Werk Nederland. Met deze certificering stapt de SMD over van de ISO-9001 certificering naar het kwaliteitslabel van Sociaal Werk Nederland.

SMD biedt hulp bij geldzaken tijdens de ‘Week van het geld’

Van 27 maart t/m 31 maart 2023 is het de Week van het geld. Voor de gemeente Wormerland, de gemeente Oostzaan en de SMD is dit een goed moment om inwoners te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn tot ondersteuning bij financiële zaken en dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt.

Lancering VR-game Re:Action, tegen steekgeweld onder jongeren

Donderdag 9 februari 2023 was de lancering van VR game ReAction. Een spel waar jonge tieners met situaties te maken krijgen waarin steekgeweld plaatsheeft. Het doel? Jongeren bewustmaken van de eventuele gevolgen als je een mes op zak hebt. Hoe vaak hoor en lees je niet over steekpartijen met dodelijke afloop, van wie de daders onder de 15 jaar zijn!

Volg de online training Administratie op orde

Volg de training en ga zelf aan de slag met het ordenen van je administratie. Ook krijg je door de training Administratie op orde te volgen overzicht in je inkomsten en uitgaven en kan je een overzicht maken van je eventuele schulden. Overzicht geeft ruimte in het hoofd en ruimte om te kijken naar oplossingen.

Mantelzorgcompliment Landsmeer

Vanaf 1 november 2022 kun je het mantelzorgcompliment weer aanvragen. De gemeente Landsmeer vindt waardering voor mantelzorgers erg belangrijk. Net als voorgaande jaren is het vanaf 1 november 2022 weer mogelijk om een financiële tegemoetkoming te ontvangen voor jou als mantelzorger.