Spring naar content

De week van dementie 2023

Afgelopen week was het de week van de mantelzorg. De sociale wijkteam hebben in samenwerking met de gemeente Zaanstad verschillende activiteiten georganiseerd verspreid over de hele week. Alle activiteiten zijn bedoeld om de mantelzorger in het zonnetje te zetten. En dat is zeker gelukt! Van een verrassingsmenu voor één persoon en kaartjes voor een film bij Pathé tot een workshop zilveren hanger maken en nog veel meer.

Wij gingen langs bij drie van de activiteiten

1. Workshop Zilveren hanger maken met Sacha Ofman

Bij deze workshop gingen de mantelzorgers even lekker zelf aan de slag om een mooie zilveren hanger te maken. Onder begeleiding van edelsmid Sasha Ofman gingen ze met een eigen gekozen vorm aan de slag met de figuurzaag, vijl en daarna schuren en polijsten. Een echt cadeautje voor de mantelzorger.

2. VR (Virtual Reality) beleving dementie

De SMD heeft sinds kort een VR bril waarmee je kunt beleven hoe het is om dementie te hebben. Meerdere keren per week konden mantelzorgers dit zelf ervaren. Wat gaat er om in het hoofd van een naaste? Deze bril geeft je echt een kijkje in de belevingswereld van een persoon met dementie.

3. Lunch voor 2 personen aangeboden door leerlingen van het Voortgezet Onderwijs Trias

Op donderdag verzorgden de leerlingen van het Trias een heerlijke 3-gangen lunch voor de mantelzorgers die zich hadden aangemeld. Het eten werd bereid en geserveerd door de leerlingen. Het was een groot succes!

Wat waren de activiteiten goed bezocht en wat een succes! Wij hopen dat de mantelzorgers zich deze week extra gewaardeerd voelden. Heb je het dit jaar gemist en wil je volgende keer graag ook meedoen met de activiteiten? Houd dan zeker onze website en socials in de gaten voor volgend jaar!