Spring naar content

SMD biedt hulp bij geldzaken tijdens de ‘Week van het geld’

Van 27 maart t/m 31 maart 2023 is het de Week van het geld. Voor de gemeente Wormerland, de gemeente Oostzaan en de SMD is dit een goed moment om inwoners te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn tot ondersteuning bij financiële zaken en dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt.

Op dinsdagmiddag 28 maart staat de SMD tussen 13.00 en 16.00 uur met onze informatiekraam op het terrein naast de Dirk van den Broek in Oostzaan. Op vrijdag 31 maart staan wij tussen 09.00 en 12.00 uur met onze informatiekraam op het parkeerterrein tegenover de Vomar in Wormer.

Kom gerust langs voor een goed advies, tips én een gratis kop lekkere koffie.

Vroeg signalering en preventie
Met deze informatieve ochtend en middag wil de SMD, samen met de gemeente, iedereen informeren over de manieren die er zijn om hen financieel te ondersteunen. Door de gesprekken krijgen medewerkers van de gemeente en de SMD meer zicht op welke ondersteuning mensen nodig hebben. Zij kunnen hier hun dienstverlening op aanpassen.

Informatiekraam
Bij de informatiekraam kunnen inwoners informatie verkrijgen over o.a 18+ en financiën, geldzaken en uit elkaar gaan, welke hulp bij schulden, de Kledingbank en de Voedselbank. Naast deze informatie kunnen inwoners ook een goodiebag meekrijgen met algemene informatie en leuke goodies.

Week van het geld
De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen.