Spring naar content

SMD biedt hulp bij geldzaken tijdens de ‘Week van het geld’

Van 28 maart t/m 1 april 2022 is het de Week van het geld. Voor de gemeente Wormerland en de SMD een goed moment om inwoners te laten zien dat er allerlei mogelijkheden zijn tot ondersteuning bij financiële zaken en dat er veel financiële regelingen zijn waardoor je voor andere zaken meer geld overhoudt.

Op maandag 28 maart staan wij tussen 13.00 en 17.00 uur met onze informatiekraam op het parkeerterrein tegenover de Vomar in Wormer. Op donderdagmiddag 31 maart staan wij tussen 11.00 en 15.00 uur met onze informatiekraam voor het gemeentehuis in Oostzaan.

Kom gerust langs voor een goed advies én een gratis kop lekkere koffie.

Vroegsignalering en preventie

Met deze informatieve middag wil De SMD, samen met de gemeente, iedereen informeren over de manieren die er zijn om hen financieel te ondersteunen. Door de gesprekken krijgen medewerkers van de gemeente en de SMD meer zicht op welke ondersteuning mensen nodig hebben. Zij kunnen hier hun dienstverlening op aanpassen.

Informatiekraam

Bij de informatiekraam kunnen inwoners informatie verkrijgen over o.a 18+ en financiën, geldzaken en uit elkaar gaan, welke hulp er is bij schulden, de Kledingbank en de Voedselbank. Naast deze informatie kunnen inwoners ook een goodiebag meekrijgen met algemene informatie.

Week van het geld

De Week van het geld is een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken. Het platform Wijzer in geldzaken is een initiatief van het ministerie van Financiën. Partners uit de financiële sector, de wetenschap, de overheid en onderwijs-, voorlichtings- en consumentenorganisaties hun krachten bundelen om financiële fitheid in Nederland te bevorderen.