Spring naar content
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Café Doodgewoon

Café Doodgewoon Zaanstreek/Waterland organiseert

Theater van de laatste dagen 

Het Netwerk Palliatieve Zorg Zaanstreek/Waterland organiseert op donderdag 7 juli 2022 weer een Café Doodgewoon in Buurtcentrum ‘de Pelikaan’, Kervelstraat 185A in Krommenie. Iedereen is welkom vanaf 19.15 uur. Het programma start om 19.30 uur. De toegang is gratis.   

Deze lichtvoetige-en ontroerende theatervoorstelling komt voort uit een uitgebreide research en is bedoeld voor professionals en vrijwilligers die werken in de diverse vormen van palliatieve zorg. Ook andere belangstellenden zijn welkom. Op meeslepende wijze vertelt Ada Vogelesang, een warmbloedige vrouw uit Amsterdam, hoe ze de zorg voor een huis vol palliatieve patiënten op zich heeft genomen. Ze krijgt hulp van een oude, wijze man die haar gaandeweg de ‘wetten’ van de palliatieve zorg bijbrengt. De voorstelling is een pleidooi voor integere aandacht voor de palliatieve patiënten en hun naasten. De hoofdpersoon zet het vak vol waardigheid neer. Ze leert de rouw zien van de familie, ze voert zingevingsgesprekken met de stervenden, ze ontwaart eigen verdriet achter opgeroepen tranen. Ze toont de transformatie van een onzekere verzorgende naar een zeer liefdevolle, betrokken vrouw die geboren lijkt te zijn voor de palliatieve zorg.  

Aanmelden 

Aanmelden vooraf is niet nodig. 

Over Café Doodgewoon   

Café Doodgewoon is een bijeenkomst voor iedereen die met palliatieve, terminale zorg te maken heeft of hierin geïnteresseerd is, van patiënt en mantelzorger/vrijwilliger tot professionele zorgverlener. Op deze bijeenkomsten kunnen lotgenoten en professionals elkaar ontmoeten en ervaring en informatie uitwisselen.  

Noot voor de redactie: 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: 

Jente Bosma van ZonH, 06-59820305, j.bosma@zonh.nl 

Praktische informatie

7 juli 2022 @ 19:30 22:00

Buurtcentrum de Pelikaan

Kervelstraat 185 A
Krommenie,
+ Google Maps
Gratis