Spring naar content
Laden Evenementen
  • Dit evenement is voorbij.

Cursus ‘Omgaan met dementie”

Als je partner dementie heeft

Op maandag 16 mei 2022 start de cursus “Omgaan met dementie” voor inwoners uit de regio Landsmeer en Oostzaan. De cursus is bedoeld voor mantelzorgers die zorgen voor hun partner met een vorm van dementie. Tijdens de interactieve cursus is er veel ruimte voor eigen inbreng en kijken we naar hoe om te gaan met persoonlijke situaties. De cursus wordt gegeven door casemanagers van de Zorgcirkel en Evean in samen met mantelzorgconsulenten van de SMD.  

Dementie komt steeds meer voor. Als iemand ernstige geheugenproblemen krijgt is het voor de partner soms erg lastig. Omgaan met dementie vraagt veel, zowel emotioneel als praktisch. Om een goede relatie met elkaar te behouden is het daarom belangrijk te weten hoe je het beste met je partner om kan gaan. Zeker als het gedrag verandert en dat vragen oproept, zoals: ‘hoe reageer ik op de verwarring’, ‘verbeter ik hem/haar of juist niet?’

De cursus “Omgaan met dementie voor partners” bestaat uit 4 bijeenkomsten op

Data: maandag middag 16 mei, 23 mei, 30 mei en 13 juni 2022

Tijd: 14.00-15.30u

Locatie: Wapen van Landsmeer (Calkoenstraat 27, 1121 XA Landsmeer).

Tijdens de cursus is er ruimte om in te gaan op uw vragen en de problemen die zich voordoen in uw situatie. Meedoen met de cursus is gratis, het is wel noodzakelijk om u vooraf op te geven. Er is beperkt plaats, reageer snel want vol is vol.

Vragen en aanmelden

Woont u in de regio Landsmeer en Oostzaan, dan kunt u zich aanmelden bij wijksteunpunt@desmd.nl of op telefoonnummer 075-210 4599.

Praktische informatie

16 mei @ 14:00 15:30

Wapen van Landsmeer

Calkoenstraat 27
Landsmeer,
+ Google Maps