Spring naar content

Ik ben ZZP-er en heb schulden

Werk je als zzp-er en heb je moeite om rond te komen? Loop je door de corona-maatregelen opdrachten mis en stapelen de schulden zich op? Wacht dan niet te lang en kijk welke mogelijkheden er zijn voor financiële ondersteuning.

Als zzp-er heb je soms het gevoel dat je er alleen voor staat. En als het even tegenzit met werkopdrachten dan kan het gebeuren dat je rekeningen niet meer kunt betalen en schulden maakt. Het kan iedereen overkomen. Blijf er dan niet alleen mee worstelen maar schakel hulp in. Als je er zelf niet uitkomt met schuldeisers, neem dan contact op met het sociaal wijkteam of de sociaal raadslieden in de gemeente. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kan er een schulddienstverleningstraject worden ingezet.

Welke financiële regelingen zijn er vanwege corona-schulden?

Omdat veel bedrijven het moeilijk hebben in coronatijd zijn er diverse financiële regelingen vanuit de overheid. Hier zijn uiteraard wel voorwaarden aan verbonden. Via onderstaande link vind je meer informatie over de meest actuele regelingen.

Kom je er niet uit?

We begrijpen dat het heel veel is en juist als je stress hebt is het lastig alles op een rijtje te krijgen. Wij raden je aan contact op te nemen met de BBZ-afdeling van jouw gemeente. Deze afdelingen zijn er voor ondernemers met financiële problemen. Zij kunnen je vast verder helpen.

Je kan ook eens kijken op: