Spring naar content

Mijn inkomen is te laag om rond te komen. Waar heb ik recht op?

Heb je iedere maand te weinig geld om de vaste lasten en boodschappen te betalen? Check dan of je recht hebt op een regeling die zorgt voor een iets hoger inkomen.

Met een inkomen op of onder het minimumloon kom je misschien in aanmerking voor aanvullende uitkeringen, toeslagen of andere regelingen. Dit hangt af van je persoonlijke situatie en de hoogte van je inkomen en van je leefsituatie. Woon je bijvoorbeeld alleen of samen. Er bestaan allerlei regelingen en tegemoetkomingen. Check ook of je wel de toeslagen ontvangt waar je recht op hebt. Op www.berekenuwrecht.nl kun je in een paar stappen zien waar je recht op hebt en hoe je dit kunt aanvragen. Op www.toeslagen.nl kun je zien op welke toeslagen je recht hebt en hoe je dit kunt aanvragen.

Kom je er niet uit?

Misschien kan iemand in je eigen omgeving helpen?

Maar je kan ook contact met ons opnemen. Bij onze inloopspreekuren of formulierenhuis helpen wij u graag verder als de informatie toch onduidelijk blijft of het invullen van de formulieren niet zelf lukt.

Kijk op onze contactpagina voor de spreekuren en contactgegevens van onze collega’s in jouw gemeente.

Video’s Minimaregelingen gemeente Oostzaan en Wormerland

Onze medewerkers, werkzaam in de gemeente Oostzaan en Wormerland, hebben voor inwoners uit deze gemeenten een aantal video’s gemaakt die ondersteunen bij het aanvragen van kwijtschelding of andere minimaregelingen in deze gemeente en bij het waterschap. Hieronder vind je een knop met link naar deze handige video’s.