Spring naar content

Relaties

Het is fijn om een goede relatie te hebben, maar soms zijn relaties ook complex en uit balans. Een relatie kan onder druk komen te staan door gebeurtenissen zoals bijvoorbeeld het verlies van een baan, geldproblemen, ziekte of door de komst van kinderen. Soms lukt het zelf om de relatie weer goed te krijgen, maar soms kun je daar ook hulp bij gebruiken. Lees hier waar wij je mee kunnen helpen op het gebied van relaties.

Mijn relatie loopt niet goed

Iedereen twijfelt soms aan zijn relatie, dit is heel normaal. Een beetje twijfel is gezond, dat heeft iedereen wel eens. Langer twijfelen aan je relatie kost veel energie en het kan zijn dat je je alleen voelt. Moet je er nu voor vechten of juist loslaten? Beide opties hebben altijd emotionele, financiƫle en praktische consequenties. Een ideale oplossing of beslissing bestaat niet. Maar als je twijfelt over je relatie is dat wel een teken dat verandering nodig is. Het is belangrijk dat je een keuze maakt waarbij je eerlijk bent over wat je vindt, voelt en graag zou willen. Alleen dan kun je de beste keuze maken voor jou en je relatie.

Wat kun je doen als je twijfelt aan je relatie?

  • Spreek je twijfel uit naar je partner. Als je dit lastig vindt zoek daar dan hulp bij. Vaak blijkt dat de partner ook niet helemaal tevreden is.
  • Ga samen op zoek naar oplossingen en maak hier ook tijd voor.
  • Komen jullie er niet samen uit, zoek dan hulp. Cijfers tonen aan dat hulp zoeken zin heeft, ook als jullie besluiten uit elkaar te gaan.

Vragen of hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit en wil je praten met een professional van de SMD? Klik dan op onderstaande knop.