Spring naar content

Wanneer kom je in aanmerking voor de voedselbank?

Als het je niet lukt om rond te komen en je te weinig geld hebt voor boodschappen dan is er de voedselbank. De voedselbank ondersteunt mensen met voedselpakketten en soms ook met kleding en andere levensbehoeften. Lees meer over wanneer je in aanmerking komt voor de voedselbank en hoe het werkt.

Of je in aanmerking komt voor hulp van de voedselbank, hangt af van hoeveel je maandelijks overhoudt voor eten en drinken. Eenvoudig gezegd werkt het zo: alle inkomsten worden opgeteld en daar worden de vaste lasten zoals huur, water en licht vanaf getrokken. Er blijft dan een bedrag over voor boodschappen en kleding. Is dit bedrag lager dan het ‘normbedrag’? Dan kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een voedselpakket. Het normbedrag verschilt per jaar.

Voor iedereen geldt dat maximaal drie jaar gebruik mag worden gemaakt van de Voedselbank. Na iedere zes maanden wordt opnieuw bekeken of jouw financiële situatie veranderd is. Dat laatste heet herindicatie. Wil je weten of je in aanmerking komt voor de voedselbank? Doe dan de check hier:

Hulp nodig?

Kom je er zelf niet uit? Onze collega’s helpen je graag verder. Neem contact op met het sociaal wijkteam of een sociaal raadsvrouw van de SMD bij jou in de buurt.