Spring naar content

Woning zoeken

Er heerst een grote krapte op de woningmarkt. Er is een veel grotere vraag naar huurwoningen dan het aantal woningen wat beschikbaar is. Als je door omstandigheden op zoek moet naar een andere woning, dan kan dat lastig zijn en stress opleveren.

In veel regio’s in Nederland, maar ook in de regio Amsterdam:  Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Beemster, Diemen, Edam-Volendam, Haarlemmermeer, Landsmeer, Oostzaan, Ouder-Amstel, Purmerend, Uithoorn, Volendam, Waterland, Wormerland en Zaanstad. In de gemeente Oostzaan en de woonplaats Volendam worden woningen buiten WoningNet om aangeboden.

Korte werkwijze Woningnet

De gemiddelde wachttijd (inschrijfduur) om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning in de Woningnet-regio Amsterdam is op dit moment voor een sociale huurwoning gemiddeld tien jaar. Het is dus verstandig om op tijd in te schrijven en het liefste wanneer iemand 18 jaar wordt.

  • Inschrijfkosten voor Woningnet zijn eenmalig €50,-  
  • Na 1 jaar elk jaar €8,- verlengingskosten.
  • Upload een inkomstenverklaring, deze vraag je op via Mijn Belastingdienst.
  • Iedereen kan via woningnet elke week meedoen met lotingwoningen waarbij een ieder een eerlijke kans heeft. We raden inwoners aan elke week aan de loting mee te doen, om je kans op een woning te vergroten.
  • Ben je 2 jaar of langer woonachtig in Zaanstad of een andere gemeente? Zet dan je binding met de gemeente aan om voorrang te krijgen op nieuwkomers binnen jouw gemeente. Dit doe je via woningnet en de woningbouwvereniging.