Spring naar content

Max vindt zijn weg met hulp van Jongerenwerk 

Max heeft een lastige reis afgelegd, waarin hij zijn ritme en doelen verloor en de toekomst somber inzag. De jongerenwerkers van het sociaal wijkteam hebben Max begeleid en geholpen om zijn leven een positieve draai te geven. 

Max was op zoek naar een daginvulling, sociaal contact en uiteindelijk een baan. Max had geen slaapritme, at onregelmatig, had geen opleiding of baan. Zijn ontwikkeling stond een lange tijd stil en hij maakte verkeerde keuzes, wat niet positief uitpakte. 

In de huiskamer kon Max zijn problemen bespreken en sociale contacten leggen. Ondanks zijn vooruitgang viel hij terug in oude patronen. De Huiskamer bood hem namelijk niet alleen steun, de ervaringsdeskundigen van RCO de Hoofdzaak hielpen Max met zijn eetritme. Waar hij eerst maar één maaltijd per dag at, eet hij er nu weer drie per dag. 

Max, vertelt trots over de verandering: “Ik heb echt vrienden gemaakt hier, waardoor ik sociaal ook ontwikkelingen heb doorgemaakt. Ik spreek met ze af en ik zie ze ook wel eens in het weekend. Het is echt een vriendengroep nu! De Huiskamer heeft mij ook echt inzicht gegeven en een doel. Ik sta nu op met een doel voor ogen, in plaats van de hele dag in mijn bed te blijven liggen.” 

Halloween 

De jongerenwerkers van de SMD organiseerden een succesvol spookhuis. 

Toen onze jongerenwerkers gingen brainstormen over een evenement rondom Halloween kwamen er verschillende ideeën. Het eerste idee was om buiten een spooktocht te organiseren. De onvoorspelbaarheid van het weer maakte dit lastig te plannen. Gelukkig hadden ze een nog veel beter idee: de jongeren HUB in Assendelft omtoveren tot een spookhuis! 

Om dit te kunnen realiseren waren er extra handen nodig. Deze zoektocht verliep snel en soepel, de jongerenwerkers zijn gaan samenwerken met de jongeren van Local Heroes (trainingstraject voor jongeren). Deze jongeren hebben geholpen met het opbouwen van het spookhuis. Een deel van de spullen voor de aankleding hebben ze gehuurd, o.a. de verlichting, hekken en decoratie. Ze hebben ook heel wat spullen mogen gebruiken van (Stichting) Raaz.  

Naast extra handen voor de organisatie waren er acteurs nodig. Via Theatermijn en het Altra College zijn meerdere enthousiaste acteurs gevonden. De killer clown was onze eigen jongerenwerker Kamal.  

De opkomst was reuze! Ruim 300 spookhuisbezoekers (jong en oud) kwamen op 1 november griezelen in en rond het spookhuis bij de Jongeren HUB. Soms duurde het door de drukte wel een halfuur voordat je naar binnen kon. Maar dat was geen probleem, iedereen wilde maar wat graag griezelen in het spookhuis. In het spookhuis is door zowel kinderen als ouders flink gegriezeld, soms was het wel erg spannend. Eenmaal weer buiten was er heksensoep om lekker rustig bij te komen.