Spring naar content

Personeelscijfers

De SMD is van mening dat iedereen moet kunnen meedoen. Daarbij staan wij voor een onafhankelijke, snelle en passende aanpak. Onze medewerkers staan midden in de samenleving, zien ontwikkelingen en trends en kunnen snel inspelen op wat nodig is. We verbinden mensen met elkaar en onze professionals werken vanuit hun vakmanschap nauw samen met partners, vrijwilligers, scholen en zorginstellingen. 

Januari 2021: 86 medewerkers in dienst.

December 2021: 88 medewerkers in dienst.

Stages

Het team van professionals wordt aangevuld door enthousiaste en gemotiveerde stagiaires, die wij uitdagende stageplaatsen aanbieden met veel mogelijkheden om ruime ervaring en kennis op te doen voor de toekomst. Naast een goede stagebegeleiding mag de stagiaire vooral ook zelfstandig aan de slag (bij gebleken kennis en geschiktheid). Je krijgt ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. 

In totaal hebben wij in 2021 12 stagiaires mogen ontvangen. Verdeeld over ons hele werkveld en op de afdeling communicatie.

Werkervaringsplekken

De SMD biedt ook werkervaringsplekken aan voor mensen die, om welke reden dan ook, enige tijd van de arbeidsmarkt af zijn geweest en nu weer graag willen terugkeren. Een werkervaringsplek is voor een periode van 3 maanden met de mogelijkheid tot een verlenging van 3 maanden en loopt via Werkom of het UWV. De WEP kandidaat krijgt uiteraard goede begeleiding vanuit onze professionals het is met behoud van uitkering  

In 2021 hebben we aan 5 kandidaten een werkervaringsplek kunnen bieden.