Spring naar content

De SMD ontwikkeld mee aan de VR game Re:Action

Steekgeweld onder jongeren is de afgelopen jaren explosief toegenomen. We zijn daarom erg blij te kunnen mededelen dat onze professionals meehelpen met de ontwikkeling van de innovatieve VR-Game Re:Action.

Re:Action

Re:action is een interactief en innovatief virtueel spel wat samen met game developers en input van jongeren is ontwikkeld. Met de VR-bril stapt de jongere in deze wereld binnen waarin de keuzes van de speler een directe invloed hebben op de gebeurtenissen in de game. De jongere wordt voor dilemma’s geplaatst om gewelddadige situaties op straat, met name met steekwapens, niet te laten escaleren. Hierdoor wordt hij/zij bewust van zijn eigen verantwoordelijkheid en kan hij ondervinden dat er altijd ruimte is om bijvoorbeeld hulp te vragen. Na het spelen van het spel gaan onze jongerenwerkers en schoolmaatschappelijkwerkers met de jongeren in gesprek.   

De ontwikkeling is een samenwerking van ruim twintig organisaties, waaronder de SMD, allen om 1 doel te bereiken: het significant verminderen van steekgeweld onder jongeren in Nederland.

Vanaf 2023 beschikbaar

Re:Action is vanaf januari 2023 beschikbaar. Onze professionals zullen met deze virtuele wereld op zak gastcolleges gaan geven op scholen en buurthuizen.

Content is in samenwerking met Mee en de Wering.