Spring naar content

Maatschappelijk werk

Wij helpen jou op weg!

Onze maatschappelijk werkers zijn professioneel opgeleide en ervaren hulpverleners. Wij helpen je op weg om jouw vraag of probleem aan te pakken. We ondersteunen je om de regie over jouw leven (terug) te krijgen. Nadat je je hebt aangemeld, volgt een intakegesprek. Samen met de maatschappelijk werker bekijk je hoe je het beste geholpen kunt worden.

Wat doet het maatschappelijk werk?

Het algemeen maatschappelijk werk biedt zowel individuele ondersteuning als relatie- en gezinsgesprekken. Eén gesprek kan soms al genoeg zijn, maar vaak zijn meerdere contacten noodzakelijk om tot veranderingen te komen. In onze trajecten maken wij gebruik van de vragenlijsten van Positieve Gezondheid. Klik HIER voor meer informatie over de werkwijze van Positieve Gezondheid. Ook (online) trainingen en cursussen behoren tot de mogelijkheden. Ons aanbod is altijd maatwerk. We bieden een breed scala aan mogelijkheden en methodieken en sluiten hierbij aan bij jouw doelen, wensen en mogelijkheden.

Het aanbod van het maatschappelijk werk is breed. Wij ondersteunen bijvoorbeeld bij vragen op het gebied van: relatieproblemen, gezinsproblemen, psychosociale problematiek, geldzorgen, eenzaamheid, mantelzorg, beperkte sociale contacten, assertiviteit, onzekerheid, somberheid en dagbesteding. Wij kunnen jou op alle leefgebieden ondersteunen of doorverwijzen naar een specialist op dat gebied. Hiervoor maken wij gebruik van de kennis en specialisten van collega’s binnen De SMD of van onze netwerkpartners in de regio.

Contact

Heb je vragen of problemen en wil je in contact komen met een van onze maatschappelijk werkers? Klik dan HIER voor onze contact pagina. Kies voor de gemeente waar je woont en kom direct in contact met de juiste maatschappelijk werker. Aanmelden van telefonisch of door het contactformulier in te vullen. Wij nemen altijd binnen maximaal 5 werkdagen contact met je op.