Spring naar content

Opgroeien en opvoeden

Een kind opvoeden is voor iedereen anders. De één geeft zijn kinderen een vrije opvoeding en de ander hanteert meer regels. Een perfecte opvoeding bestaat niet. Het gaat erom dat je jouw kind ondersteunt in zijn ontwikkeling op de manier die het beste past bij jou en jouw kind.

Bij het opvoeden van kinderen draait het om: een veilige hechting, grenzen aangeven en bewuste aandacht. Het is belangrijk dat kinderen een veilige hechting krijgen met hun omgeving en ouders. Kinderen die zich veilig voelen in hun thuissituatie zullen vanzelf op onderzoek en ontdekking gaan. Ze moeten zich veilig genoeg voelen om te onderzoeken, om boos of blij te zijn en om zich te ontwikkelen. Hoe je zorgt voor die veilige basis en opvoeding kan voor iedereen anders zijn. We geven je enkele tips voor problemen waar je mee te maken kunt krijgen bij het opvoeden.

Onze onderwerpen

Mijn kind heeft driftbuien

Heeft jouw kind last van driftbuien, weet je niet goed hoe je daarmee om kan gaan? Lees hier onze informatie en tips.

Mijn kind wordt gepest

Word jouw kind gepest, maak je je zorgen? Lees hier onze informatie en tips.

Mijn kind heeft faalangst

Denk je dat jouw kind misschien faalangst heeft? Lees hier onze informatie en tips.

Mijn kind is somber of depressief?

Is jouw kind vaak somber en misschien depressief? Lees hier onze informatie en tips.

Hoe gaat het met jou?

Positieve Gezondheid

Om inzicht te krijgen hoe het met je gaat, kan je het Spinnenweb van Positieve Gezondheid invullen. Hierover kan je daarna met een van onze medewerkers in gesprek.

MijnGezin

Wil je meer inzicht in jou (opvoed)vaardigheden of loop je thuis vast? Vul dan deze test in. Heb je daarna vragen? Neem dan contact met ons op.